HGS Nasıl Alınır? & HGS Yükleme & Borç Sorgulama

HGS Nasıl Alınır?
Otocu By Otocu
3 Dakika Okuma

HGS Nasıl Alınır? HSG almak için PTT‘ye, bankalara ve anlaşmalı satış yerlerine başvurabilirsiniz. Bireysel olarak yapılan başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi isteniyor. Kurumsal olarak yapılacak olan başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekâletname ile araç ruhsatı veya fotokopisi isteniyor. 

HGS Nasıl Alınır?
HGS Nasıl Alınır?

HGS Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS Nasıl Alınır? HGS yüklemesini Türkiye’de hizmet veren GSM operatörleri PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar gibi birçok seçenekten yararlanıp HGS yüklemesi yapmanız mümkündür. Köprü ve otoyol kullanımı fazla olan kullanıcılar otomatik ödeme talimatı vererek bakiye takibi yapma uğraşından kurtulabiliyor. Otomatik ödeme talimatı verildiği zaman HGS bakiyesi belirli bir tutarın altına düştüğü zaman tanımlı olan kredi ya da banka hesabından otomatik çekim yaparak HGS bakiyesini yeniliyor. 

HGS Nasıl Alınır?
HGS

HGS Borç Sorgulama

HGS nasıl alınır sorusundan sonra, HGS borç sorgulamasını da merak edilen sorular içerisinde yer alıyor. HGS bakiye sorgulama işlemi şu şekillerde yapılabilir;

  • E devlet uygulaması üzerinden PTT genel müdürlüğü sayfasına ulaşarak, HGS hesap bilgileri sorgulama sekmesinden bakiyenizi öğrenebilirsiniz. 
  • HGS çağrı merkezini arayarak mesai saatleri içerisinde ve dışında haftanın 7 günü 24 saat bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  (0 850 460 60 60)
  • Anlaşmalı bankaların İnternet bankacılığı hizmeti üzerinden de bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 
  • PTT’nin resmi sitesi üzerinden de bakiye sorgulama işlemi yapılabilir. 

HGS Yoksa Otobandan Geçilir Mİ?

HGS Nasıl Alınır?
HGS Nasıl Alınır?

HGS olmadan otobandan geçiş söz konusu olduğu zaman bu durum kaçak geçiş oluyor. HGS olmadan geçiş yapan sürücüler 15 gün içerisinde HGS alıp geçiş ücretini ödediği takdirde herhangi bir cezai yaptırım uygulanmıyor.

15 gün süre geçtiği halde eğer ödeme yapmamışsa o zaman cezai yaptırım uygulanıyor. Bununla beraber üzerine HGS  kayıtlı olan bir araçta HGS takılı olmadığı için herhangi bir cezai işlem uygulanmaz ve geçiş ücreti doğrudan bakiyeden düşürülür.

Eğer bakiye yetersiz ise o zaman ceza uygulanıyor. Cezai yaptırım uygulandığı zaman geçiş ücretinin 5 katı araç sahibinden tahsil edilir. 

HGS Cezası Nasıl Ödenir?

HGS cezası yukarıda anlatmış olduğumuz bakiye yükleme işlemleri ile aynı şekilde ödenebilir.

İlk defa HGS nasıl alınır?

HSG almak için PTT’ye, bankalara ve anlaşmalı satış yerlerine başvurabilirsiniz. Bireysel olarak yapılan başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi isteniyor.

Kurumsal olarak yapılacak olan başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekâletname ile araç ruhsatı veya fotokopisi isteniyor. 

https://youtu.be/B7sFz3tmiUs

İnternet üzerinden HGS alınır mı?

Evet. Bankaların mobil uygulamaları ve ptt.gov.tr’den online olarak hgs alınabilmektedir.

HGS yapıştırmaya gerek var mı?

Evet. HGS etiketini ön cama dikkatli bir şekilde yapıştırmanız gerekmektedir.

Bu Makaleyi Paylaş
Bir yorum bırakın